2017. július 24., hétfő

Jeffery Deaver: Ablak a halálra

Lincoln Rhyme nyakig merül egy nemzetközi nyomozásba, amikor meglepő és kellemetlen telefonhívást kap: előre megfontolt gyilkosság vádjával letartóztatták unokatestvérét, Arthurt. Minden bizonyíték arra utal, hogy ő a tettes.
Lincoln és társa Amelia nyomozni kezd, és egyre inkább belegabalyodnak az ügybe. Rá kell jönniük, hogy ennyire agyafúrt gyilkossal még sosem volt dolguk.
Az elkövető megszállott gyűjtő. Mindent gyűjt az áldozataival kapcsolatban, még az utcai szemetet is.
Könyörtelen gyilkos, de a legnagyobb fegyvere az információ. Az információ, amit olyan vállalati és állami adatbázisokból ás elő, amelyek nyilvántartják életünk minden apró mozzanatát. Mindent felhasznál, hogy becserkéssze áldozatát. Ijesztően okos, alapos, agyafúrt. Nem lesz egyszerű dolga a nyomozóknak, ha el akarják kapni.
Ez volt az első Deaver regényem. Találomra vettem le a könyvtár polcáról, csak később tudatosult bennem, hogy egy sorozat 8. része. Ennek ellenére nagyon tetszett, imádtam. Meg is fogadtam, hogy a többi könyvét is el kell olvasnom. Jól felépített sztori, aminek a lényege, hogy az információ hatalom, a hatalom pedig pénz. Persze a meglepő csavar sem hiányozhatott, hogy teljes legyen az izgalom és élmény. Csak ajánlani tudom a krimi szerelmeseinek!
10/9

Nincsenek megjegyzések: