2016. február 20., szombat

Nicholas Sparks: Eltékozolt évek

Wilson Lewis teljesen hétköznapi, átlagos életet él. Amikor aztán megfeledkezik a 29. házassági évfordulójáról, rádöbben, hogy házassága zátonyra futott. Egy átlagos férfi talán elbagatellizálná a dolgot, de ő látja felesége megbántottságát, és ezért önmagát okolja.
Apósához, Noah Calhounhoz (A Szerelmünk lapjai főszereplőjéhez) fordul tanácsért, hogy megmentse házasságát. Az idős férfi saját életé hozza fel példaként, és okos tanácsaival segíti Wilsont visszatérni a helyes útra, hogy meghitté varázsolja házasságát. Szó sincs itt hűtlenségről, harmadikról, mégis, a feleségével töltött közel 30 év túl hosszúnak bizonyul ahhoz, hogy a férfi csak úgy egyik napról a másikra rendbe rakja azt, ami elromlott. Nem is emlékszik már arra, hogy mivel tudna örömöt okozni a szeretett asszonynak. 3 gyermeke is mellé áll, hogy közösen összefogva minden eltitkolt sérelmet jóvátegyenek. Csakhogy az érzelmei kimutatásában senki nem segíthet Wilsonnak. Ezt a gátat csak és kizárólag ő tudja ledönteni. Nicholas Spark ismét egy tanulságot állít az olvasó elé: még egy jónak tűnő házasságot is tönkretehet, ha nem figyelünk kellően egymásra. Talán Wilsonnak még nem késő, még időben ráeszmélt a gondokra.
Teljesen átlagos kis történetet kapunk sok okos és elgondolkodtató megjegyzésekkel, gondolatokkal. És talán mi magunk is szembenézhetünk önmagunkkal: mi is megteszünk nap mint nap mindent, azért, hogy a társunk boldog legyen?
Ha könnyed kikapcsolódásra vágyom, mindig szívesen olvasom Nicholas Sparks könyveit. Itt nem kell izgalmakra, nyomozásra számítani, de cserébe kapunk rengeteg érdekes gondolatot, amin még a történet befejezése után is elmélkedhetünk.
10/8

Nincsenek megjegyzések: