2016. február 22., hétfő

Nicholas Sparks: Éjjel a parton

Adrienne Willis lánya Amanda magába zárkózva éli mindennapjait, amióta tragikus hirtelenséggel meghalt a férje. A fiatal nő teljesen összetört. Édesanyja, aki kiskorától egyedül nevelte őt és testvérét elérkezettnek látja az időt, hogy megossza lányával életének legfelkavaróbb élményét: a férje két kicsi gyerekkel hagyta magára, mert beleszeretett egy fiatalabb nőbe.
Ezután Adrienne  Rodanthe-ba utazott, hogy pár napig helyettesítse barátnőjét annak tengerparti panziójában. És természetesen felejteni érkezett.
Mivel a szezonnak már vége, egyetlen vendéget várnak már csak a panzióba: Paul Flennert. Eközben a városra hurrikán csap le, és a két magányos ember egymásra talál.
Az együtt töltött mesés napok után Paulnak mennie kell, de megegyeznek, hogy amint a férfi visszatér, együtt kezdenek új életet. Sajnos azonban erre már nem kerülhet sor.
Ismét egy romantikus regény Sparkstól, amelyből film is készült. Nem mostanában olvastam, kicsit agyalnom is kellett, hogy miről is szólt és milyen érzéseket ébresztett bennem. Nem kell bonyolult történetre és cselekményre számítani, de kikapcsolódásra jó lehet. A történet kicsit sablonos, az események előre kiszámíthatóak. Nem ez a legjobban sikerült Sparks könyv, legalábbis számomra.
10/6


Nincsenek megjegyzések: