2016. február 27., szombat

Frei Tamás: A megmentő

Hatalmas várakozással és kíváncsisággal fogtam bele annak idején ebbe a könyvbe, már csak azért is, mert heteken át vezette a magyar könyvlistákat. Igazi bestseller lett.
A műfajt nehéz meghatározni, hiszen kicsit thriller, kicsit akció, kicsit kaland. Hazai viszonylatban meglehetősen új műfajnak számít ez a konspirációs thriller, mindenesetre nekem bejött.
A történet főszereplője André, egy harmincas éveiben járó magyar származású férfi. A 90-es évek végén hagyta el az országot és a francia idegenlégióhoz csatlakozott.
A férfi gyűlöli az oroszokat, ugyanis ők tehetnek arról, hogy addig nyugodt élete darabokra tört: az éttermét lerombolták, feleségét és gyerekét elrabolták.
Egy afrikai kiképzés során jön rá arra, hogy akkoriban a kisgyerekeket kivitték (talán az ő fiát is) Oroszországba, hogy onnan örökbe adják őket Amerikába.
André éveken át kereste a családját hiába. Most felcsillan a remény.
Jelenleg Libériában tartózkodik, hogy elvégezzen egy küldetést, de nem minden a tervek szerint alakul. Hamarosan újabb feladatot kap: az oroszok végzetes tervet eszeltek ki Magyarország ellen és csak André tud segíteni ennek megakadályozásában.
 Útja során megismerkedik Adriennel, egy magyar lánnyal, aki az orosz oligarcha, Vlagyimir szeretője. Természetesen azonnal alakulni kezd közöttük valami.
A könyv szuperül van megírva, egyszerűen olvastatja magát. Nem egy megszokott történetet kapunk, nekem kifejezetten tetszett. Több helyszínre is elrepíti az olvasót, és olyan ügyesen gyúrja össze a valóságot a fikcióval, hogy tényleg mindent elhittem neki. Biztosan újra fogom olvasni. Érdekes Frei Tamást írói szerepben látni. Egyáltalán hogyan eszelt ki egy ilyen történetet?
Abszolút 10/10

Nincsenek megjegyzések: