2016. február 20., szombat

Douglas Preson-Lincol Child: Elátkozott völgy

Egy ősrégi egyiptomi sírboltot minden részletével együtt átköltöztetnek egy amerikai múzeum alagsorába, amelyet aztán mégis lezárnak évekre. De miért zárták be egyik pillanatról a másikra annak idején? Most pedig hatalmas felhajtással, világraszóló lézershow keretében újra meg akarják nyitni az Egyiptomi kiállítást.
A múzeum dolgozói között érdekes pletykák terjengenek a halálosztó sírboltról. Csak nem az elcsépelt múmia átka?
A vezetőség a szóbeszéddel mit sem törődve teljes erőbedobással készül a megnyitóra.
A fiatal és tehetséges régész, Nora Kelly is minden erejével a megnyitóra készül. Lelkesen dolgozik a kiállítás előkészítésén, csakhogy hamarosan furcsa dolgok sorozata kezdődik. Ismét.
A régésznő mellől rejtélyes módon sorra hullanak el a munkatársak. Mégiscsak igazak lehetnek a mendemondák? Átok ül a megbolygatott síron? El van átkozva a kiállítás?
Hamarosan elszabadul a pokol, és olyan nem várt események történnek, amelyek még a sokat látott Pendergast ügynököt is próbára teszik. A kegyetlen játék pedig egy Szicíliai vulkán sziklapereméig üldözi a gyilkost és választott áldozatát.
Ha egy Preston-Child könyvet veszek a kezembe, mindig tudom, hogy izgalmas és egyben szórakoztató órák elé nézek. Ők még sosem okoztak nekem csalódást és ezúton is hálás vagyok a könyvtárosnőnek, aki annak idején a figyelmembe ajánlotta az írópáros regényeit.
Hatalmas kedvencem a különc kinézetű, de borotvaéles eszű Pendergast ügynök. Állandó szereplője a regényeknek. A történet pedig azért is kedves számomra, mert nagy rajongója vagyok Egyiptomnak és mindennek ami vele kapcsolatos. Természetesen most sem mondhatok mást, hogy aki kicsit is szereti az izgalmas könyveket, ők ne hagyják ki ezt sem.
10/10

Nincsenek megjegyzések: