2015. október 8., csütörtök

Douglas Preston-Lincoln Child: A halál tánca

Az eddigi regényekből megismert Pendergast ügynöknek nyoma veszett. Egy rejtélyes, titokzatos ügy nyomozása közben tűnt el Olaszországban. Azóta senki nem hallott felőle.
Eközben Vincent D'Agosta hadnagy, a New Yorki rendőrség hadnagya egyre furcsábban viselkedik, és úgy tűnik, ő mégis csak tud Pendergast hollétéről. Vajon nem is halt meg? És összejátszik D'Agostával, aki nem mellesleg a legjobb barátja is?
Az eltűnés oka az lehet, hogy Pendergast kap egy levelet rég nem látott testvérétől, Diogenestől. A levélben egyetlen dátum szerepel: január 28.
Pendergast meg van győződve arról, hogy ördögien kegyetlen és gonosz testvére ezen a napon akar végső bosszút állni vélt és valós sérelmeiért. Pendergastnak egy hete maradt felkészülni a végső összecsapásra, amely minden bizonnyal egyikük halálával fog véget érni.
De mitől vált kegyetlen gyilkossá Diogenes? Milyen volt a két férfi gyermekkora és mi történt, ami miatt idáig fajulhatott a testvérek kapcsolata? Minden kiderül, ha elolvassátok a könyvet, ami egyébként ismét nem okozott csalódást. Mondhatom, hogy az írópáros a kedvenceim közé tartozik.
A történet végig izgalmas, cselekményes, a karakterek változatosak, imádom a nem várt fordulatokat.
Aki izgalmat keres, az Preston és Child könyveiben meg is fogja találni.
10/10

Nincsenek megjegyzések: