2015. június 19., péntek

Douglas Preston-Lincoln Child: Kénköves pokol

Rejtélyes halálesetek történnek Amerikában. Az áldozatok egytől-egyig jómódú, de nem túl erkölcsös emberek voltak. A gyilkosságok után nem marad semmilyen nyom, amin el lehetne kezdeni a nyomzást, mindössze kénkő és füstszag, valamint egy kupac hamu. Mintha csak maga az ördög jött volna el személyesen az áldozatokért.
A rejtélyes ügy felgöngyölítése a furcsa FBI ügynökre, Aloysius Pendergastra, és Vincent D'Agosta hadnagyra vár. Nem először dolgoznak ők együtt. Pendergast különös figura: hófehér bőrével, szürke, fakó szemeivel és sötét öltönyeivel olyan mint egy temetkezési vállalkozó. Az esze vág, mint a borotva, egyedi meglátásaival már sok ügyet megoldott.
Ehhez a bonyolult ügyhöz is jól jön az ő logikája és a D'Agosta hadnagy kitartása, mert a szálak egyre inkább összegubancolódnak, ők pedig komoly veszélybe kerülnek.
A két nyomozónak Firenzébe kell utazni az ügy érdekében, ahol újabb borzalmakra derül fény.
A mai napig örülök, hogy a könyvtárosnő ajánlotta nekem az írópáros könyveit. Még egy regényükben sem kellett csalódnom. Imádom az összeset, amit eddig olvastam. Ez  a könyv is nagyon izgalmas, tele titokzatos, felderítésre váró rejtéllyel. Újabb és újabb fordulatok, és a végén sajnálom, hogy befejeződik a történet. Nagyon kedvelem Pendergast furcsa figuráját is, érdekes karakter.
Ha nem olvastatok még Preston-Child könyveket, érdemes az első Pendergast-regénnyel kezdeni, mert néha egy-egy történetben visszautal az előző könyvekre.
10/10

Nincsenek megjegyzések: