2015. június 6., szombat

Nora Roberts: Fekete-hegység

Coop Sullivan gyermekkora nyarait Dél-Dakotában tölti a nagyszüleinél. Itt ismerkedik meg a szomszéd farmon lakó Lillel. A gyermekkori barátság szerelemmé erősödik. A nyári szerelmet azonban szétszakítja a távolság.
Lil Chance nagy álma valósul meg, amikor a Fekete-hegység lábainál létrehozza saját vadmenhelyét, nem messze a szülei farmjától. A lány sikeres tudós lesz, sokat utazik és tudományos munkákat publikál.
Coop élete teljesen másként alakul. Rendőr, majd magánnyomozóként dolgozik New Yorkban, és a munkája a nagyvároshoz köti.
Idős nagyszülei miatt azonban mindent felad és a farmra költözik.
A Fekete-hegység vadonjában azonban gonosz dolgok történnek. Nem is olyan békés, csendes a vadregényes táj, ahogy arra gyermekkorából emlékezik. A környék nyugalmát egy vérszomjas gyilkos veri fel. Egyre több holttest bukkan fel, és hamar világossá válik, hogy Lilt halálos veszély fenyegeti. Lil és Coop ismeri a vadont, ezen a terepen kell legyőzniük a rejtélyes gyilkost, aki kiszemelte magának a tudóst. Coopnak testhezálló feladat, hogy kiderítse ki is valójában a tettes és megvédje tőle a nőt. Persze az érzelmek újra fellángolnak, de lehet e folytatása egy gyerekkori szerelemnek? Vagy a távolság ismét szétszakítja őket? Meddig marad Coop a nagyszüleivel? Végleges az elköteleződés a Fekete-hegység mellett vagy visszatér a nyüzsgő New Yorkba?
Imádtam ezt a könyvet! Annyira izgalmas volt, alig vártam, hogy kiderüljön, ki a gyilkos. Mégis, amikor a végére értem, sajnáltam, hogy vége. Nálam ilyen egy jó könyv, amikor sajnálom, hogy vége és olvasnám tovább a végtelenségig.
Nem minden Nora Roberts könyvet szeretek, de ahol van krimis szál, azok általában nagyon jók.
10/10

Nincsenek megjegyzések: