2015. június 6., szombat

Alice Sebold: Komfortos mennyország

A történet egyes szám első személyben játszódik, és egy halott szemszögéből látjuk a történéseket. Susie Salmon 14 éves és halott. Megerőszakolta és meggyilkolta a szomszéd.
A lány családja csak annyit tud, hogy eltűnt. És ők visszavárják. Mindent elkövetnek, hogy újra velük lehessen, hogy megtalálják.
A rendőrség nyomoz, a szomszéd pedig profi módon eltünteti a nyomokat. Az élet pedig megy tovább. Múlnak a napok.
Láthatjuk, hogyan élik meg a szülők ezt az egész helyzetet. A szörnyű bizonytalanságot, hogy nem tudják, mi is történt a gyermekükkel. Megismerjük Susie 13 éves húgát és 4 éves kisöccsét, aki az egészből talán alig fog fel valamit. És természetesen megismerhetjük a főszereplőt, Susie Salmont. Elmeséli az egész rettenetes történetet. Egy 14 éves kislány elbeszélésből ismerhetjük meg, hogy mi történt azon a bizonyos napon. És azóta Susie fentről figyeli a családját. De vajon meg tud békélni azzal, hogy csak nézheti őket? Hogy búcsú nélkül kellett elválni a szeretteitől?
Nagyon megható könyv, és számomra nagyon egyedi is. Nem olvastam még csak hasonlót sem. Nagyon tetszett, még ha annyira szívbemarkoló volt is.
10/10

Nincsenek megjegyzések: