2015. január 4., vasárnap

Tami Hoag: Elhantolt igazság

A történet Kaliforniában, 1985-ben játszódik. Négy gyerek iskola után a parkban játszva egy női holttestet talál. Az áldozat szemét és száját a gyilkos leragasztotta. A gyerekek tanárnőjét, a kedves és fiatal Miss Anne Navarre-t sokkolja a látvány.
A nyomozás során felkérik Vince Leone FBI ügynököt is, hogy készítse el a gyilkos profilját. A tanárnő is megpróbálja hasznossá tenni magát, beszélget a gyerekekkel és szülőkkel. Az egész város élete felbolydul.
Három család életébe is bepillantást nyerünk, és sok furcsaság kerül napvilágra. Többek között a helyi rendőr, Frank Farman és problémás fia is előtérbe kerül a nyomozás során. Mindkettő rendkívül ellenszenves és erőszakos figura, de vajon elég ennyi, hogy valakiből sorozatgyilkos váljon?
A történet eleje nem igazán tudott lekötni, de ahogy lassan kibontakozott a cselekmény, egyre érdekesebbé és izgalmasabbá vált a könyv.
Nem ez volt az első regényem Tami Hoagtól, és eddig az összes tetszett. Persze a gyilkos megint egy olyan ember, akire kevésbé gondol az olvasó. A történet végét elég furcsán zárta le az író és talán kicsit összecsapottra sikerült.
10/7

Nincsenek megjegyzések: