2015. január 4., vasárnap

Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak

Egy amerikai orvosnő Ausztráliába érkezik, hogy egy ottani bennszülött törzzsel találkozzon.
Amikor az ötcsillagos szálloda előtt felveszi a sofőr az ütött-kopott terepjáróval, még nem is sejti, hogy itt bizony nem lesz szüksége kosztümre, fésűre és egyáltalán semmilyen tárgyra, ami a civilizációhoz köti.
Több órás sivatagi autózás után elfogadja az ismeretlen törzs meghívását, hogy tartson velük négy hónapos vándorútjukra, melynek során keresztülszelik a kietlen pusztaságot.
A 2200 km-es út során olyan nehézségekkel találja szemben magát, melyeket eddigi élete során soha nem tapasztalt.
Minden nap egy újabb kihívás, amelyet le kell küzdeni. Elviselhetetlen forróság, por, szárazság, tüskebokrok kísérik a hosszú úton. 
Cserébe megismerkedik a túlélési praktikákkal, a törzs kultúrájával. 
A könyv mondanivalója az Igazak üzenete, amely minden emberhez szól. Vigyázzunk a Földünkre, térjünk vissza a természethez. Fogadjuk el, hogy minden élőlény egyformán az Univerzum része. Szerintük a civilizált, modern ember a mohóságával kizsákmányolja, tönkreteszi a természetet és a Földet. Becsülik az új felfedezéseket, de fontosnak tartják, hogy olykor visszatekintsünk a múltunkra is. Az Igazak törzse egy békés, bölcs nép, az ő üzenetüket közvetíti ez a történet. 
Érdekes olvasmány volt, annak ellenére, hogy nem tudom mennyi igaz ebből az egészből. Annyi biztos, hogy nagyon sok elgondolkodtató gondolat szerepel benne.
10/9

Nincsenek megjegyzések: