2015. január 7., szerda

Danielle Steel: Veszélyes szerelem

Hope Dunne elismert fotóművész. Nyugodt és csendes életet él, imádja a szakmáját, tehetséges művész.
Amikor felkérik, hogy utazzon Londonba, hogy egy nagy kiadó sztárszerzőjéről portrét készítsen, még nem is sejti, hogy az egész élete megváltozik.
Finn O'Neill a sikeres és sármos író tökéletes ellentéte a nyugodt, művészlelkű Hope-nak. Mégis első pillanattól kezdve vonzódnak egymáshoz.
A férfi egy tökéletes lovag. Udvarias, jóképű és olyan hódolattal veszi körül a nőt, amilyet eddig Hope még nem tapasztalt. Az érzelmeik egyre erősebbek lesznek és az író ráveszi a nőt, hogy költözzön hozzá írországi kastélyába. Az asszony végtelenül boldog és szerelmes, de ez a tökéletes boldogság nem tart sokáig.
Egyre több ellentmondás és hazugság derül ki a férfiről, amelyre aztán úgy tűnik mindig van magyarázat. Csakhogy egyre durvább féltékenységi rohamok mérgezik meg a szerelmüket és Hope kezd tanácstalanná válni. Ilyenkor persze Finn könyörög, ígér és újra elcsábítja a nőt. Ahogy a férfi egyre inkább behálózza és a markában tartja, úgy kezd egyre inkább veszélyesebbé válni ez a szerelem.
Nagyon tetszett a történet, érdekes volt látni, hogy egy mesebeli hercegből hogyan válik napról napra szociopata szörnyeteg. Csak az a szomorú, hogy a valóságban mennyi ilyen kapcsolat lehet, amely akár halállal végződik. Félelmetes, hogy vannak emberek, akik a külvilág felé a tökéletes úriembert mutatják, otthon a négy fal között pedig dühöngő, féltékeny fenevaddá válnak, akik akár a végsőkig is elmennek, hogy uralhassák a párjukat.
Erről szól ez a történet is, ami először egy sima romantikus regénynek indul, aztán átváltozik valami mássá.
10/9

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

10