2014. június 28., szombat

Anna Godbersen: Luxe girl

Elizabeth Holland gyönyörű fiatal lány, New York egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb családjának tagja. A szép bálkirálynő bármely férfit az ujja köré csavarja, úgy játszik velük, ahogy neki tetszik.
Egy nap azonban kiderül, hogy a családot anyagi csőd fenyegeti. A fiatal Liz csak úgy mentheti meg a becsületüket, ha hozzámegy a szintén gazdag, de iszákos és nőcsábász Henry Schoonmakerhez. Az esküvő gondolatától mindketten rosszul vannak. Lizt az anyja kényszeríti az esküvőre, míg Henryt a gazdag papa.
Elizabeth gyerekkori szerelmével folytat titkos viszonyt, az ifjú vőlegény pedig a Holland család kisebbik lányának csapja a szelet.
Az esküvő azonban meghiúsul, mert a menyasszonyt szörnyű baleset éri.
A lányt sokan irigyelték, több haragosa is volt. De kinek állhatott érdekében végleg elhallgattatni? Egy féltékeny nő az úri körökből? Vagy egy megsértett úri fiú?
Nem is gondoltam volna, hogy tetszeni fog ez a könyv, mégis így lett. Végig érdekes volt, belecsöppenhettünk a 19. század végi New Yorki elit életébe. A fényűző bálok világába, a napernyős sétakocsikázásokba, gazdagok felszínes életébe.
Szeretném elolvasni a könyv második részét is, amelyben tovább folytatódik a kisebbik Holland lány, Diana története.
10/9

Nincsenek megjegyzések: