2013. november 1., péntek

Linda Fairstein: Halottasház

New York egyik legkísértetiesebb és talán a legdrámaibban csodálatos épülete a halottasház, amely egy apró kis szigeten áll, az East River kellős közepén.
 Az elhagyott építmény, mint valami szellemjárta kastély romja, azt a benyomást kelti, mintha rejtélyek és cselszövések öveznék múltját, és ideális helyszíne lehet egy gyilkosságnak.
 A Halottasház című regényben, amely a történelem és az izgalmas nyomozás finoman árnyalt elegye, élesebben megmutatkozik Linda Fairstein, Manhattan első számú szexuális bűntényekkel foglalkozó államügyészének bámulatos tehetsége, mint korábbi könyvei bármelyikében. 
A téli szünet elején járunk, ám az elegáns főiskolán kevés ok van az ünneplésre. Egyik jó hírű oktatójuk váratlanul meghal – megfojtják, majd liftaknába dobják… Egyre több a rejtély.
Ezt a könyvet még az év elején olvastam. A címéből arra következtettem, hogy egy lebilincselően izgalmas könyvet hoztam ki a könyvtárból, amit majd képtelen leszek letenni. Hát tévedtem. Nem szoktam ilyet csinálni, hogy bemásolom a könyv tartalmát, de annyira nem fogott meg, hogy alig emlékszem arra, miről is szólt. Nekem egyértelműen csalódás volt. Egy teljesen átlagos krimi.
10/5


Nincsenek megjegyzések: