2013. augusztus 10., szombat

Linda Castillo: Megtört csend

A Painters Mill-i rendőrség megdöbbentő halálesettel kerül szembe. Három felnőtt ember holttestét emelik ki egy amish tanya csűrjének emésztőgödréből. A szörnyű tragédia miatt négy amish gyermek marad árván.
A boncolás során azonban Burkholder rendőrfőnök asszony arra a következtetésre jut, hogy nem csupán véletlen baleset történt. Szerinte a három amish, egy házaspár és a sógoruk gyilkosság áldozata lett.
Az amishok összetartó közösség, rögtön meg is szervezik, hogy ki vigyáz a kis árvákra, és kik végzik a ház körüli teendőket. Kate kikérdezi a gyerekeket is, hátha láttak valamit. Kevés a nyom amin Kate és John Tomasetti el tud indulni, mégis, ahogy kibontakozik a nyomozás, szörnyű gyanújuk támad a tettes kilétét illetően.
Ahogy két másik regényben is megszokhattuk, itt sincs hiány izgalmakban. Talán ez a történet nem annyira brutális mint a másik kettő, de azért ez is kitesz magáért.
Tetszett, hogy nem lehettünk biztosak benne, hogy ki a gyilkos, és amikor már körvonalazódni látszott a tettes kiléte, jött a hihetetlenség. Lehetséges ez?!
Tele van fordulatokkal, információkkal az amishokról, de van benne családi viszály, feszültség és természetesen egy kis szerelem.
Mindenkinek, aki szereti az izgalmas krimit, csak ajánlani tudom Linda Castillo könyveit. Bízom benne, hogy még nagyon sok hasonlóan jó könyvvel örvendezteti meg az olvasóit!
10/10

Nincsenek megjegyzések: