2013. augusztus 10., szombat

Linda Castillo: Könyörgés

Felirat hozzáadása
A helyszín ismét Painters Mill városka, éppúgy mint Castillo előző regényében. A települést újabb gyilkosság híre bolygatja meg.
Az áldozatok ismét amishok: egy hét fős családot mészárolnak le. Kate Burkholder rendőrfőnök asszony nehéz helyzetben van. Ki kell derítenie, hogy mi történhetett. Családi veszekedés fajulhatott idáig? Vagy egy félresikerült rablás, amely gyilkos ámokfutásban végződött?
Kinek árthattak ezek a békés amishok, aki ilyen szörnyű kegyetlen módszerrel  bánt el velük? A szülőket és a kisebb gyermekeket egyszerűen lelőtték mint egy kutyát, a két tinédzser korú lányt pedig minden elképzelhető módon megkínozták a haláluk előtt.
Személyes bosszúnak tűnik az egész vérengzés.
A rendőrök megtalálják az egyik lány naplóját, amelyből kiderül, hogy szerelmes volt egy fiúba, akinek a nevét sehol nem említi. Ráadásul a lány teherbe esett, és nagy bajban volt. Ha kiderül a titka, az amish közösség ki fogja tiltani maguk közül. Nem kívánt személlyé fog válni az egész hitközösség előtt, mélységes szégyenben hagyva ezzel a családját. Talán a titokzatos férfi végzett az egész családdal? Ki kell deríteni, hogy ki volt a titkos szerető, talán így a gyilkos nyomára is rábukkanhatnak.
Nagyon tetszett a történet, bár néhol olyan brutalitással találkoztam, ami még engem is megdöbbentett, pedig sok sorozatgyilkosos krimit és thrillert olvasok. A regény valamilyen szinten kapcsolódik az első könyvhöz, több utalást is találunk pl. a rendőrfőnök asszony magánéletére, és a helyszín is ugyanaz mint a Néma eskü című könyvben.
Hihetetlenül izgalmas az egész történet és pokolian jól bonyolítja az író a szálakat. Egy pillanatig sem laposodik el a cselekmény, tényleg maximálisan leköti az olvasót. Még nagyon sok ennyire jó és izgalmas könyvet szeretnék olvasni!
10/10

Nincsenek megjegyzések: