2013. június 24., hétfő

Linda Castillo: Néma eskü

Történetünk az ohiói álmos kisvárosban, Painters Millben játszódik. A városka lakosai évszázadok óta békében élnek egy kis közösséggel, az amishokkal.
16 évvel ezelőtt azonban kegyetlen sorozatgyilkosságok mérgezték meg az itt élők idilli nyugalmát. Az ismeretlen elkövető fiatal amish lányokat erőszakolt és gyilkolt meg. A gyilkosságsorozat azonban egyik napról a másikra megszakadt.
Kate Burkholder is az áldozatok között volt, ő azonban élve megúszta a rettenetet. Őt is megerőszakolta a tettes, a fiatal amish lány azonban szembeszállt és apja vadászpuskájával megölte a gyilkost. A holttestet apja és bátyja örökre eltüntette, soha senki nem szerzett tudomást a történtekről. Eddig...
Kate soha nem tudta elfelejteni azt a 16 évvel ezelőtti nyári napot, ami örökre megváltoztatta az életét. Akkor döbbent rá, hogy neki már nincs keresnivalója az amish közösségben, ezért családját is elhagyva kilépett az egyházból.
Most azonban Painters Mill lakói felkérik a fiatal nőt, hogy legyen a városka rendőrfőnöke. Kate a rendőrévek alatt nagyvárosi tapasztaltra is szert tett, ezért elvállalja a feladatot.
Hamarosan azonban előtörnek a lidérces emlékek, amikor a hóborította szántóföldön újabb fiatal amish lány holttestére bukkannak. Minden jel arra utal, hogy a 16 évvel korábban hirtelen eltűnt sorozatgyilkos most újra felbukkant. Egyedül Kate tudja, hogy megölte annak idején a férfit. Vagy mégsem?
Közben újabb amish lányok esnek áldozatul, és Kate Burkholdert sürgeti az idő. Fel kell tárnia sötét titkát...
Régen olvastam ennyire izgalmas könyvet. Minden oldalát imádtam. Amellett, hogy tele volt feszültséggel, váratlan fordulatokkal, az amishok életéről is megtudtam jópár dolgot. Amíg nem olvastam el ezt a könyvet, nem sok mindent tudtam erről a vallásos kis közösségről.
Azt is meg kell említenem, hogy elég sok kegyetlenség, brutálisan részletes leírások vannak a könyvben, szóval aki nem bírja az ilyesmit, inkább neki se álljon.
Én mindenesetre keresni fogom a többi könyvét is!
10/10

1 megjegyzés:

judy írta...

Szia. Díjat kaptál: http://adrikonyvmoly.blogspot.hu/2013/07/dij.html