2013. április 28., vasárnap

Douglas Preston-Lincoln Child: Csendélet varjakkal

Valósággal elszabadul a pokol az álmos kansasi kisvárosban, Medicine Creekben, amikor a seriff egy hullára bukkan. A kukoricatábla között egy megcsonkított holttest fekszik, körülötte pedig karókra szúrt varjak tetemei.
Nem telik el sok idő és a korábbi regényekből megismert kísérteties kinézetű Pendergast különleges ügynök is megjelenik a helyszínen. Szobát bérel a városban és azonnal nyomozásba fog. Egy problémás helyi kamasz lányt kér meg, hogy legyen a segítségére, mutassa be neki a várost és meséljen az ott élőkről.
Senki sem akar hinni Pendergastnak, amikor kijelenti, hogy sorozatgyilkossal van dolguk és további szörnyű gyilkosságokra lehet számítani.
Nagyon rosszkor jött ez a borzalom Medicine Creek életében. A városba érkezik ugyanis egy professzor, aki a látogatás után dönt arról, hogy Medicine Creek vagy egy másik kisváros nyeri meg a génmódosított kukorica termesztési lehetőségét. Hatalmas fellendülés lenne ez a város életében, hiszen évek óta hanyatlásnak indult. A fiatalok is sorra elköltöznek a nagyobb városokban, az idegenforgalom is egyre gyérebb.
Csakhogy az események egyre rosszabb fordulatot vesznek. Eltűnik az arrogáns professzor is, sőt megindul a pletyka a negyvenötök átkáról, egy régi indián mészárlásról. Állítólag a banda vezérének szelleme azóta is Medicine Creek környékén bolyong.
Pendergast és a seriff bármennyire is nem szimpatizálnak egymással, azt mindketten belátják, ha meg akarják állítani ezt a borzalmat, akkor össze kell fogniuk.
Nagyon tetszett ez a könyv! Imádtam. Borzongatóan félelmetes volt. Az éjszakai menekülés a kukoricásban, amikor az áldozat tudja, hogy a gyilkos a nyomában van és gyorsabb nála... Néha már szinte én is féltem.
Soha nem tudtam, hogy mi jöhet még, és nagyon jó volt a végkifejlet is. Nem volt összecsapott mint sok könyv esetében. Imádtam minden oldalát.
10/10

1 megjegyzés:

judy írta...

Szia.
Díjat kaptál tőlem:
http://adrikonyvmoly.blogspot.hu/2013/05/dijat-kaptam.html