2013. február 23., szombat

Vavyan Fable: A Halkirálynő és a kommandó

Denisa Wry, a fiatal rendőrnő halálosan unja már, hogy folyton késelős szatírokra és erőszaktevőkre vadásszon, ráadásul úgy, hogy ő a csali. Jó ideje a nagy ügyre vár, hogy végre ő is értelmes munkát végezhessen.
Amikor az öccse, Martin felkéri egy kis magánnyomozásra, még nem is sejti, hogy mibe csöppent. Martin egyik barátjának eltűnt a nővére, ezért a fiúk Denisát kérik meg, hogy kerítse elő.
Az ügy váratlan fordulatot vesz, amikor az eltűnt nő megcsonkított holttestét egy raktárban találják meg, eközben pedig Martint egy banda szinte halálra veri, amiért olyan dolgokat hallott, amit nem kellett volna.
A nyomok a sajtó mogul John Holdenhez vezetnek.
Denisa megfogadja, hogy bosszút áll azokon, akik félholtra verték Martint.
A nyomozásba bekapcsolódik a legújabb kolléga is, Daniel Belloq, akit a társai csak Mogorvának hívnak.
Az üldözések és lövöldözések között Denisa a jóképű Mogorva karjaiban köt ki.
Holden persze felfigyel a körülötte zajló eseményekre, és egyáltalán nem nézi jó szemmel, hogy nyomoznak utána. Hamarosan lecsap Denisára és Daniel lánya is nagy bajba kerül. Mindeközben a titokzatos Justitia-kommandó is akcióba lendül.
Ezer éve porosodott már a polcon ez a könyv, de végre sort kerítettem rá. Nagyon megszerettem Fable stílusát, a csavaros szófordulatait és a humorát.
Ez a regény sem okozott csalódást. Szimpatikusak a főszereplők, pörgős a történet, tele van akcióval és egy kis szerelemmel.
Valamikor szeretnék sort keríteni a Halkirálynő-sorozat többi kötetére is.
10/8

Nincsenek megjegyzések: