2013. február 27., szerda

Harlan Coben: Az ördög játszótere

Matt Hunter élete egy szempillantás alatt tönkrement, amikor belekeveredett abba a bizonyos verekedésbe. Csak egy lökés volt, de ezzel a lökéssel mégis megölt egy embert.
9 évvel a szabadulása után, már senki nem emlékszik arra, hogy Matt  milyen jó srác volt. Ő most már örökre egy börtönviselt gyilkos marad az emberek szemében.
Úgy tűnik azonban, hogy a sok megpróbáltatás ellenére az élete egyenesbe jött. Felesége Olivia babát vár, jó munkahelye van, nyugodt életet élnek és már ki is választottak egy házat a kertvárosban.
Aztán mindez egy pillanat alatt semmivé foszlik, amikor Matt megmagyarázhatatlan üzenetet kap Olivia telefonjáról. Minden jel arra utal, hogy a nő megcsalja őt. De Matt ezt nem akarja elhinni, és nyomozásba fog. Rá kell döbbennie, hogy az élete veszélyben forog: egy rejtélyes autó megpróbálja elgázolni. A férfi, aki követi őt hamarosan holtan kerül elő, és a rendőrség Mattet gyanúsítja a gyilkossággal. Kézenfekvőnek tűnik a vád, hiszen már ült börtönben gyilkosságért. Minden összezavarodik, közben Matt Hunternek menekülni kell most már a rendőrség elől is.
Imádom Coben könyveit, de nem ez volt a legjobb regénye. Persze nem rossz, de aki olvasta az Erdőt, vagy az El ne áruld senkinek című könyveit, az valahogy már többet vár tőle.
Mindenesetre várom az új könyveit, biztosan el fogom olvasni az összeset. Lebilincselően ír, szeretem a váratlan fordulatait.
10/8

Nincsenek megjegyzések: