2012. november 3., szombat

Claire Kenneth: Holdfény Hawaiiban

A történet egyenes folytatása a Május Manhattanben című regénynek, de akár önállóan is olvasható, mert sokszor visszautal az előzőekben történtekre.
Rögtön a legelején megismerjük Zizit a Pesti lányt, aki most egy szerény, gazdag özvegy grófné szerepében tetszeleg. A lány nagy kalandor, így tett szert a jól csengő ősi nemesi névre is.
A yachtklubban ismerkedik meg a jóképű, fiatal és nem utolsó sorban jómódú olajmérnökkel, Ronald Merlynnel. A férfi házassága zátonyra futott a gyönyörű fekete hajú, görög származású Cynthiával. Zizi pedig mindent elkövet, hogy behálózza a férfit és hamarosan szenvedélyes szerelem alakul ki közöttük.
Eközben Cynthia sem búslakodik annak ellenére sem, hogy súlyos titkokat hordoz. Férjének nem árulta el, hogy Ronald első felesége az ő édesanyja, akinek létezéséről csak nem régóta tud. A két nő azóta tartja a kapcsolatot, és megpróbálják bepótolni az elmúlt éveket.
Cynthia a magyar bevándorló, Kertay Tibor oldalán találta meg a boldogságot. A fiatal férfi élete is hányattatott volt: az '56-os forradalom idején menekült el Magyarországról az öccsével. A fiút lelőtték a határon, Tibor temette el Ausztriában. Édesanyjuk a mai napig nem tudja, hogy már csak egyetlen fia maradt, Tibor ugyanis rendszeresen az öccse nevében küld leveleket az otthon maradt édesanyjuknak.
Minden szereplőnek megvan a maga tragédiája és titka, ezek tárulnak fel előttünk a regény lapjain. Szerelmek, szakítások, hazugságok tarkítják a történetet.
Aranyos kis könyv, néhol igazán régimódi megfogalmazásokkal, és pont ez volt az, ami tetszett benne. Egy másik világba, egy letűnt korba csöppentem miközben olvastam.
Aki szereti a romantikát, az nem fog csalódni, ha elolvassa.
10/8

Nincsenek megjegyzések: