2012. november 3., szombat

Claire Kenneth: Éjszaka Kairóban

Újabb sorozat Claire Kenneth-től, melynek első része az Éjszaka Kairóban. Örömmel álltam neki az olvasásnak, mert a címéből ítélve Egyiptomban játszódik, és a szívem csücske az ország.
A főszereplő a gyönyörű magyar asszony Anna a férjével érkezik Egyiptomba. A gazdag svéd férfi jóval idősebb a szép Annánál. A kívülálló azt gondolná, hogy a nő mesés életet él a jómódú öregedő férje oldalán, aki a tenyerén hordozza. Azt senki nem is sejti, hogy a férfi egy brutális, durva alak, akinek bizony gyakran eljár a keze. Szinte terrorban tartja Annát, aki csakis azért ment hozzá feleségül, hogy Magyarországon maradt özvegy édesanyját tudja anyagilag támogatni.
Már az utazás elején megismerkedik a Gold Stream Gárda jóképű tisztjével, George Dowery gárdakapitánnyal. Találkozásuk szinte szerelem első látásra. Kapóra jön az is, hogy Annak férjének hirtelen el kell utaznia pár napra, így ez a pár csodás nap a fiataloké. Őrült szerelem bontakozik ki kettejük között, Annát még a férje haragja sem tudja visszariasztani. Vállalja a hazudozást, bujkálást is, csakhogy George-dzsal lehessen.
George eddig nagy szoknyavadász hírében állt, de Anna miatt teljesen megváltozott, ami bonyodalmakat hoz az életébe. Egyik szeretője a kis félvér lány, Mirjam bosszút esküszik Anna ellen, mindent megtesz, hogy szétválassza a szerelmeseket. A másik szerető pedig a gazdag angol ezredesné, az elit társaság főszereplője, Barbara szintén nem tudja elfogadni, hogy George figyelme már nem rá irányul.
Közben egy baleset folytán, amely hajszál híján tragédiába torkollik, megismerjük a magyar orvost, Zilahy Zoltánt, aki azonnal beleszeret a gyönyörű, szőke Annába. De hiába, a nő szíve a jóképű gárdakapitányért dobog. Anna immár özvegy, férje ugyanis repülőgép szerencsétlenségben meghal. Most már semmi akadálya annak, hogy egybekeljen George Doweryvel.
Talán egészen máshogy alakult volna a sorsuk, de a második világháború kirobbanása mindnyájuk életét teljesen megváltoztatja, minden tervet romba dönt.
Jó volt olvasni a történetet, visszacsöppenünk az 1939-es év nyarára, ahol még béke volt, de a háború szele már erősen érződött. Mindenki az utolsó percig hitte, hogy a világháború kirobbanása elkerülhető. Nagyon jó kis korrajzot kapunk, emellett nem volt unalmas a történet, voltak váratlan fordulatok. Tetszett az is, hogy sokféle karakter megtalálható benne, jó, rossz, gazdag, szegény. A főszereplők szimpatikusak voltak, az olvasó drukkolhat nekik, hogy jól alakuljon az életük.
10/8


Nincsenek megjegyzések: