2012. november 3., szombat

Claire Kenneth: Randevú Rómában

A könyv előzménye: Éjszaka Kairóban.
A szép Anna és a gárdakapitány George Dowery szerelmének véget vet a második világháború kitörése. A férfit behajózzák, és Európába viszik harcolni. Anna egy ideig vár rá, de azt sem tudja, hogy él-e, hal-e, így ő is hajóra száll a fiatal magyar orvossal, Zilahy Zoltánnal és Európába utazik.
Évek telnek el, a háború javában dúl még. Anna és Zoltán közben házasságot köt, születik egy kisfiuk, Zolika. Zoltán imádja a feleségét, bár Anna nem szerelemből ment hozzá, hiszen a szíve még mindig Dowery kapitányért dobog. Budapesten élik a mindennapokat, de hamarosan menekülniük kell, mert a Gestapo a nyomukban van. Így kerülnek Rómába, miközben George mindent felkutat Anna után. Budapesten azt a hírt kapja, hogy imádott asszonya halott, egy bomba romba döntötte azt a házat, ahol lakott.
A véletlen folytán a férfit Olaszországba vezénylik, ahol találkozik Zilahy doktorral. George nem felejti el, hogy a doktor egyszer megmentette Anna életét, így köszönetet akar mondani. Csakhogy az orvos lakásán Annával találja szemben magát. Minden kiderül: Anna nem várt rá, férjhez ment Zilahy doktorhoz.
Vajon van még esély arra, hogy ők egy pár legyenek? Hiszen Annának most már férje van és gyermeke. Talán Anna újra feláldozza magát egy olyan házasságért, amelyben nem is boldog igazán? Vagy az igaz szerelmet választja? Nehéz döntés, hiszen Zoltán volt az, aki igazán mellette állt a nehéz időkben. De a szívnek nem lehet parancsolni.
Érdekes fordulatok követik egymást, és olyan váratlan események, amikből egy kissé már túl sok. Úgy tűnik Claire Kenneth hisz a véletlenek sorsszerűségében, mert nem ez az első regénye, ahol úgy szövi az események fonalát, hogy minden a véletlenen múlik. Ennek ellenére élvezhető volt a történet, csak azt nem értettem, hogy Anna miért ment hozzá az orvoshoz, mikor már volt egy boldogtalan házassága. Hiszen nem csak házasságban és párkapcsolatban lehet elképzelni a jövőt, bár ez az akkori korban persze másként volt.
10/8

Nincsenek megjegyzések: