2012. október 5., péntek

Elizabeth Adler: San Diego mindent visz

Marla a szép jogásznő és Al Giraud magánnyomozó régóta egy párt alkot. A nő azonban többet szeretne annál, hogy csak Al barátnője legyen. A társa akar lenni az üzletben is: ő is nyomozni akar.
Erre nem is kell sokáig várni. Eltűnik egy gyönyörű, fiatal ingatlanügynök a környékről és a rendőrség csak a vérfoltos autóját találja meg.
Persze rögtön szárnyra kap a hír, hogy meggyilkolták. A gyilkossággal pedig egy jóképű üzletembert, Steve Mallardot gyanúsítják, mivel az ingatlanosnak vele lett volna találkozója mielőtt eltűnt. Ráadásul Marla és Al látták őket romantikus kettesben vacsorázni egy étteremben.
A gyilkossággal vádolt férfi felesége Alt kéri fel, hogy derítse ki mi az igazság. A nő képtelen elhinni férjéről a vádakat, de egy idő után a kétségek gyökeret ütnek a gondolataiban. Mi van ha a férje mégis gyilkos? Talán viszonya volt a nővel, aki megzsarolhatta, hogy elárulja a feleségnek, mire Steve megölte?
Marlának a kezdetektől fogva sántít ez az ügy. Ő hisz Steve ártatlanságában, és különben is, így túl egyszerű lenne a megoldás. Túl egyértelmű.
Aztán amikor a feleség életére törnek, akkor már Al és Marla biztosan tudják, hogy a gyilkos szabadon kószál. Őrült hajsza veszi kezdetét, hogy bebizonyítsák, Steve nem követett el semmit. De a gyilkos mindig egy lépéssel előttük jár.
Furcsa volt a történet szempontjából, hogy szinte végig lehetett tudni, hogy ki az elkövető. Sokszor az ő szemszögéből is láttuk a történéseket.
A könyvnek elég érdekes címet adtak, semmi köze a történethez. Ami még negatívum volt számomra, az, hogy rengeteg volt benne a szexjelenet, Al és a szívdöglesztően szexi Marla úgy viselkedtek, mint a kiéhezett kamaszok. Bárhol és bármikor egymásnak estek... Szóval kicsit sok volt már belőlük.
Ami viszont tetszett, hogy a történet fordulatos volt, izgalmas még annak ellenére is, hogy tudtam ki az elkövető.
10/7

Nincsenek megjegyzések: