2012. szeptember 10., hétfő

Harlan Coben: Vér a véremből

Myron Bolitar boldog kapcsolatban él egészen addig, mígnem barátnője bejelenti, hogy elköltözik kisfiával együtt a távol élő szüleihez. Myronnak nincs ideje szomorkodásra, mert egy hajnali telefonhívás jócskán felkavarja az életét.
Rég nem látott szerelme kér segítséget tőle, és titokzatosan arra kéri, hogy haladéktalanul utazzon Párizsba. A férfi immár nyolc éve nem látta a gyönyörű Terese-t. Myront már a reptéren rendőrök várják, és hamarosan kiderül, hogy Terese egy gyilkosság fő gyanúsítottja.
A férfi nehéz helyzetbe kerül: egy idegen országban, idegenként kell nyomokra bukkanni úgy, hogy a francia nyelvet sem beszéli.
Persze eközben a régi láng is fellobban férfi és nő között. Az események egyre zavarosabbá válnak. Valaki Myront is el akarja takarítani az útból.
Izgalmas krimit kap, aki elolvassa ezt a könyvet, de nekem mégsem volt teljes. Hiányzott belőle az Erdő feszültsége, vagy a Senkinek egy szót se című regény titokzatossága. Persze egy átlagos kriminek tökéletes, mert megvan benne minden: nyomozás, titkok, rejtélyek, gyilkosság, gyanúsított és még szerelem is. De Harlan Coben ennél sokkal többet is tud.
Maga a könyv is vékony, akár egy nap alatt is bőven kiolvasható. Mindenesetre nem ez a kedvenc Coben könyvem.
10/8

Nincsenek megjegyzések: