2012. június 8., péntek

Douglas Preston-Lincoln Child: Titkok háza

Egy New Yorki toronyház építése során 36 ember csontjaira bukkanak a munkások. Kiderül, hogy ezek az emberek kb. 130 évvel ezelőtt haltak meg.
A két főszereplő, felbukkan a szerzőpáros több könyvében is:
Nora Kelly a New Yorki Természettudományi múzeum régésze, Pendergast, a fura alak pedig egy titokzatos FBI ügynök, aki szinte azonnal az építkezés helyszínén terem.
A férfit igencsak foglalkoztatja az ismeretlen áldozatok ügye, és Nora Kellyt kéri fel, hogy segítsen neki megoldani az ügyet.
A nyomozás során hamar kiderül, hogy a holttestek mind-mind fiatalok voltak, és valószínűleg egy soha el nem kapott sorozatgyilkos áldozatai lehettek.
Pendergast megpróbálja kideríteni, hogy mi lehetett az indíték, de ő maga is meglepődik, amikor a gyilkosságok újra kezdődnek.
Egy másoló gyilkossal lehet dolgunk? Vagy egy több mint 130 éves sorozatgyilkos bukkant fel újra? Nora és az ügynök hamarosan rádöbben, hogy valaki igencsak nem akarja, hogy tovább kutakodjanak. Most már az ő életük is komoly veszélyben forog. Többen beszámolnak a gyilkosságok helyszínén egy idős, keménykalapos úrról, aki bottal jár. Ő lehet a gyilkos? Időközben egyre több az áldozat.
A nyomok egy ódon, elfeledett patikába, a kínai negyed egyik félelmetes pincéjébe, végül egy hatalmas, előkelő házba vezetnek, ahol Kelly doktornőnek és Pendergastnak elképzelhetetlen borzalmakkal kell szembesülnie.
Ezt a könyvet szintén a könyvtárosnő ajánlotta nekem. Douglas Prestontól már olvastam a Maja kódexet és mivel nagyon tetszett, most ismét egy jó könyvre számítottam. És szerencsére nem kellett csalódnom. Alig tudtam letenni, annyira kíváncsi voltam, hogy mi következik. A kedvenc részem pedig az volt, amikor a gyilkos a múzeum pincéjében, a sötét raktárban üldözte Nora Kellyt. Szó szerint kirázott a hideg, félelmetes volt.
Amellett, hogy a könyv tele van izgalmakkal, többször megelevenednek előttünk az 1800-as évek New Yorkjának utcái, a gázlámpák, a lóvasút, a gyönyörű régi épületek és az ódon hangulat.
Remélem a szerzőpáros összes könyve ennyire jó, mert alig várom, hogy elolvassam őket. Tényleg csak ajánlani tudom.
10/10

Nincsenek megjegyzések: