2012. április 7., szombat

Tess Gerritsen: A tanítvány

Bostonban ismét halálra rémülnek az emberek, amikor újabb sorozatgyilkos üti fel a fejét. Rémtettei félelmetesen hasonlítanak a Sebész néven elhíresült gyilkoséhoz.
Csakhogy ez a tettes házaspárokat öl, méghozzá Boston elegáns kertvárosi kerületeiben.
A rendőrség azonnal észreveszi a hasonlóságokat. A gyilkos arra kényszeríti a férjet, hogy végignézze, amint megerőszakolja a feleséget és elrabolja. Maga után pedig csakis hullákat hagy, amerre jár. A nők holtteste csak napokkal később kerül elő, rendszerint valamilyen erdős részen.
Az ügyben ismét Jane Rizzoli nyomoz, aki egyszer már szembenézett a Sebésszel. Most a Tanítványként elhíresült gonoszt kell rendőrkézre keríteni. Arra azonban még a legtapasztaltabb zsaru sem számít, hogy a Sebész megszökik és hamarosan csatlakozik tanítványához.
Rizzoli nyomozónak semmi kétsége afelől, hogy a két őrült gyilkos amit elkezdett azt be is fogja fejezni. Mindeközben Moore nyomozó Cordell doktornővel, aki immáron a felesége, vakációját tölti Londonban.
A nyomozásba az FBI is bekapcsolódik, ami Rizzolinak egyáltalán nem tetszik. Csakhogy a dolgok egészen máshogy alakulnak, és a végén még a szerelem is rátalál a magának való rendőrnőre.
Nagyon tetszett ez a regény is, érdemes sorrendben olvasni őket, mivel többször is utal a Sebész című könyvben történtekre. Hihetetlenül izgalmas volt, főleg az éjjeli temetős rész. Tetszett, ahogy a nyomozás egyre inkább kibontakozott. Persze a tettes mindig egy lépéssel a zsaruk előtt jár. Volt egy kis szerelmi szál is a történetben, de nem volt túlzásba víve a romantika. Csak ajánlani tudom a krimi és thriller műfaj kedvelőinek.
Remélem Gerritsen még sok hasonlóan jó regénnyel fog megörvendeztetni minket.
10/10

Nincsenek megjegyzések: