2012. április 12., csütörtök

Camilla Lackberg: Jéghercegnő

Alex gyönyörű, egészséges, fiatal nő, épp ezért döbbent meg mindenkit a halála. A nőt holtan találják a fürdőkádban, erei felvágva, körülötte a víz már jégpáncéllá fagyott.
A szüleinek is nehéz elfogadni, hogy lányuk öngyilkos lett.
Hamar kiderül azonban, hogy Alex gyilkosság áldozata lett. A boncolásnál kiderült, hogy a nőt nagyobb mennyiségű altatóval kábította el a gyilkosa, majd bevonszolta a fürdőbe, és a kádban felvágta az ereit.
Azt azonban senki nem tudta, hogy Alex terhes volt. A férje is döbbenten áll az új hírek előtt. De ha nem a férjétől várt gyereket, akkor kitől?
Egykori jó barátnője az életrajz író Erika a szülők kérésére kezd írni Alexről. Ő is egyre inkább belefolyik a nyomozásba, és szerelembe esik az egyik rendőrrel, Patrikkal.
Közben megismerjük Erika családi tragédiáját is: szüleit nemrég veszítette el autóbalesetben, amikor a jeges úton fának csapódtak.
Miközben még szüleit gyászolja, aggódva figyeli húga sorsát is, aki nem épp a legmegfelelőbb emberhez ment feleségül.
Alapvetően nem volt rossz könyv, de azt hittem, hogy ebből az alapsztoriból sokkal jobb történet fog kikerekedni. Azért voltak érdekes fordulatok és meglepetések, de valahogy mégsem tetszett annyira. Az viszont jó volt, hogy a nyomozás mellett a családok életével is foglalkozott a történet.
10/7

Nincsenek megjegyzések: