2012. március 11., vasárnap

Vavyan Fable: Tűzvarázs

Shane Negrin, a főhősnő régen rendőr volt, és együtt dolgozott Ohio di Giacomoval, aki nem mellesleg a kisfia apja. Az egykori szerelmesek most egy ügy kapcsán ismét együtt dolgoznak.
A régi szép időkben együtt fülelték le többek között a bombászt és a pszichopatát. A bombász letöltötte börtönbüntetését, de a pszichopata megszökik.
Shane már egy másik férfi felesége, és pszichiáter férje kedvéért a zsaru létet is feladta. Most sajtószóvivőként segíti a rendőrség munkáját. De ez a munkakör egyáltalán nem elégíti ki, és lassan rádöbben, hogy a házassága is zsákutcába jutott.
Mikor a városban egyedülálló, határozott nőket kezd valaki halomra gyilkolni, Shane-nek nem kell sokat gondolkodni a tettes kilétén. Azonnal tudja, a pszichopata újra színre lépett, és most már rá feni a fogát. A nőt viszont ez hidegen hagyja, mert újra fellángol a szenvedély közte és Ohio között.
Teljesen lefoglalják az új érzelmek és az, hogy ismét S-es méretű ruhákat öltsön. Miközben gőzerővel tornázik, fogalma sincs róla, hogy a pszichopata mellett a bombász is rá vadászik.
Összességében tetszett a könyv, bár eddig az abszolút kedvenc a Sárkánykönny. Voltak viszont apró momentumok, amik furcsák voltak. Többek között az, hogy Shane már rögtön az első edzőtermi nap után teljesen átváltozott, azonnal vékony, magabiztos nővé vált.
A humor itt is jelen volt, persze voltak izgalmas bevetések is. A szerelem sem hiányozhat a palettáról és persze nem feledkezhetünk meg a kamasz fiú nevelésének nehézségeiről sem.
10/8

Nincsenek megjegyzések: