2012. március 16., péntek

Tess Gerritsen: A sebész

Cordell doktornő soha nem felejti el azt a bizonyos forró nyári napot. Azt a napot, amikor egy sorozatgyilkos a saját, biztonságosnak hitt otthonában az életére tört, megerőszakolta és hajszál választotta el attól, hogy ő is a meggyilkolt nők sorába kerüljön. A doktornő azonban lélekjelenlétének köszönhetően felülkerekedett és végzett a pszichopata gyilkossal. Lelkében mély sebekkel költözött Bostonba, hogy új életet kezdjen.
Teljesen letaglózza, amikor a kórházban, jelenlegi munkahelyén két nyomozó amiatt keresi fel, hogy a szörnyű gyilkosságok újra kezdődtek. A Sebésznek nevezett gyilkos egyedülálló nőkre vadászik, saját otthonukban, álmukban tör rájuk. Miután ragasztószalaggal lekötözi a kezüket-lábukat, hozzálát, hogy kivágja a nőiség egyik szimbólumát: a méhet. Mindez alatt az áldozat magánál van.
Cordell doktornőnek újra rettegéssel telnek a napjai, főleg miután rájön, hogy valaki járt az irodájában, majd fényképes emailt kap a Sebésztől, melyen az egyik áldozat szerepel. Thomas Moore detektív minden erejével azon van, hogy megvédje a nőt, de mindenki számára világossá válik, hogy a Sebész addig nem nyugszik, míg be nem fejezi művét. A doktornő élete komoly veszélyben van, és ezt hamarosan mindenki a saját bőrén tapasztalja....
Régóta szerettem volna elolvasni ezt a könyvet, most sikerült elcsípnem a könyvtárból. Nagyon tetszett, végtelenül izgalmas, jól kitalált krimi. Tetszett az is, hogy a szereplők nem tökéletes kinézetű modellek és dúsgazdag aranyifjak, hanem átlagos emberek. Érdekes volt, ahogy az ügyet felgöngyölítették, szinte apró kis mozaikokból állt össze az egész. Akinek viszont nem elég erős a gyomra, annak mégsem ajánlanám, ugyanis vannak benne erősen gyomorforgató részek.
Szóval szigorúan erős idegzetűeknek!
10/10

Nincsenek megjegyzések: