2012. február 25., szombat

Giorgio Faletti: Szemtől szemben a halállal

New York városa teljesen felbolydul, amikor a furcsa stílusú festőművészt, Jerry Khot meggyilkolva találják tetőtéri lakásában. A férfit-aki nem mellesleg a New Yorki polgármester fia-groteszk módon a falhoz támasztva találják, bőrére száradt vörös festékkel, egyik ujja a szájába dugva, másik kezében rongyot szorongat, amit a gyilkos hozzá ragasztott a füléhez és arcához. Feje fölé a falra pedig egy titokzatos számsort festett az elkövető.
A polgármester a saját öccsét kéri fel a nyomozás vezetésére, annak ellenére, hogy a férfi már nem tartozik a rendőrség kötelékébe, egy évekkel ezelőtti komoly botrány miatt. Testvére miatt azonban mégis vállalja a felkérést.
A nyomozók előtt hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a gyilkos a Peanuts című képregény figuráit látja áldozataiban, és ilyen pózokban rendezi el őket. Jerry Kho testesítette meg Linust, de vajon ki lesz Snoopy kutya, vagy Charlie Brown, Lucy vagy Woodstock megformálója a halála után?
Nem kell sokáig várni, felbukkan a következő hulla, Lucy személyében.
Nagyon tetszett a történet, első könyvem volt Falettitől. Először nem esett le, hogy mi az a Peanuts, de aztán Snoopy kutya említésekor leesett, hiszen gyerekkoromban én is szerettem ezt a mesét.
A történet pörgős volt, izgalmas és érdekes elgondolás alapján íródott. El fogom olvasni az Én gyilkolok című regényét is. Aki szereti az ilyen típusú regényeket, szerintem nem fog csalódni.
10/9

Nincsenek megjegyzések: