2012. február 4., szombat

Fejős Éva: Karácsony New Yorkban

A híres amerikai rockzenész, az öreg Wayne Sunny White úgy dönt, hogy 70. születésnapját családi körben ünnepli. Ezért New Yorkba hívja számos gyermekét és azok édesanyját.
Egy viharos 17 évvel ezelőtti éjszaka eredménye a tinédzser Martin, aki édesanyjával, a trendkutató Linával él Budapesten. A fiú csak egy-két éve tudta meg, hogy apja a híres zenész WSW.
Most pedig itt a nagy lehetőség arra, hogy találkozzon világhírű apjával, akivel soha nem tartotta a kapcsolatot.
Lina számára is pont jókor jön ez az utazás, hiszen jelenlegi férjével épp hullámvölgybe került a házassága.
New Yorkban azonban tovább bonyolódnak az amúgy is kusza magánéleti gondjai. Első látásra egymásba szeret Lina és Wayne legidősebb fia. Mi lesz a házasságával, meg lehet e bocsátani a férj botlását, főleg úgy, hogy ő maga most ugyan ezt műveli.
Martin eközben el van ájulva az apjától, a föld fölött lebeg a boldogságtól. Nem telik el sok idő, és egy csapat amerikai fiatal társaságában hatalmas zűrbe kerül...
Ez volt a harmadik könyv, amit Fejős Évától olvastam, de nem lett a kedvenc íróm. WSW karakterén kívül talán egyik szereplő sem volt szimpatikus. Martin, a 17 éves kamasz néha túl komolynak tűnt a mélyen szántón gondolataival, máskor meg a falra tudtam volna mászni a "jézusfény" dumájától. Kifejezetten idegesített a szexuális életének gyakori taglalása is.
Lina, a kissé "majomkodó" trendkutató, aki többször "átugrott" már New Yorkba, csakis parfümőr által készített illatot hajlandó magára fújni és persze a Duna-parton fut. A megcsalt nő szerepében búslakodik, de az első adandó alkalommal ő is megcsalja a férjét.
A karácsonyi New York hangulatából sem sokat kapunk, pedig szerintem nagyon jó leírásokat adhatott volna az írónő a téli metropolisz életéről. Kit érdekel, hogy Lina és Martin melyik áruházban vásárolt? A rengeteg látnivalóról alig esik szó.
Egyszóval nálam egyértelműen egyszer olvasható kategória. Nem tudom, hogy érdemes-e még tovább próbálkoznom Fejős Évával, ha a többi regénye is ilyen semmit mondó?
10/6

3 megjegyzés:

e-agi írta...

Szia!
Én szeretem Fejős Éva könyveit. Bár ez valóban nem volt nagy kedvenc nálam sem.. De a Balira Te is 10-est adtál! :);) A Hello London és a Mexikói tetszett nekem legjobban a könyvei közül!
Ági (e-agi)

e-agi írta...

Nem is, a Cuba Libre-t akartam írni, nem a Mexikóit. :)
De a London volt a kedvencem, tetszett hogy fordulatos!
Az új , a Karibi nyár sem rossz egy nyaraláshoz..

Anheszenamon írta...

Szia!

Igen, eddig a Hotel Bali tetszett a legjobban tőle. A Karácsony New Yorkban című regénynél alig vártam, hogy a végére érjek. Egy igazán jó könyvnél pedig inkább sajnálom, ha vége. Azért lehet, hogy elolvasom az általad javasolt könyveket. A Mexikói nálam is volt, de vissza vittem olvasás nélkül a könyvtárba.