2012. január 6., péntek

Tami Hoag: Megszállottság

Annie Broussard rendőrnő élete végzetesen megváltozik azon a napon, amikor rátalál a brutálisan megkínzott és megcsonkított Pamela Bichon holttestére.
Hiába fogják el a tettest, a bíróság szerint nincs elég bizonyíték, így szabadon engedik. Az egész városban lincshangulat uralkodik: a meggyilkolt nő édesapja fegyverrel támad a gyanúsítottra, a nyomozást vezető rendőr pedig agyba-főbe veri a sötét utcán a férfit. Emiatt Annie nehéz helyzetbe kerül, mivel épp szemtanúja volt a tettlegességnek. A rendőrségen minden munkatársa elítéli a nőt, amiért közbeavatkozott és letartóztatta a munkatársát. Nick Fourcade ennek ellenére arra kéri a nőt, hogy legyenek társak a magánnyomozásban, hiszen mindkettejüket eltiltották az ügytől.
A gyilkossággal gyanúsított férfi figyelme Annie-re irányul, és épp olyan erőszakosan kezd udvarolni a rendőrnőnek, mint a meggyilkolt Pamelának. A férfi mániákusan zaklatta az ingatlanügynök Pamelát, és hiába kért segítséget a rendőrségtől, mégis megtörtént a tragédia. Ennek ellenére váltig állítja, hogy nem ölte meg a nőt. Mi az igazság? Ha nem ő, akkor ki az igazi gyilkos? Annie és Nick együtt nyomoz, és közben egyre közelebb kerülnek egymáshoz.
Ez volt a második könyvem Hoagtól, és most sem kellett csalódnom. Izgalmas, fordulatos könyv, mindenféle karakterrel. Egy dolog nem tetszett, az pedig az ocsmány borító. Semmi köze a történethez....
10/9

Nincsenek megjegyzések: