2011. december 19., hétfő

Szalai Viven: Hamis gyönyör

Amint azt az alcím is mutatja, a történet egy luxusprostituált életéről szól. Egy olyan életről, amely látszólag pazar, irigylésre méltó.
Ennél a nőnél 1000 eurót kóstál egy éjszaka. Amellett, hogy gyönyörű, megvan mindene: luxuslakás, menő kocsi, pénz, ruhák, ékszerek. Csakhogy ezért az életért cserébe ő eladta a lelkét. A férfiaknak maximum szeretőként kell, de ha komolyabb kapcsolatról van szó, ki akarna magának egy prostituáltat? Még ha az luxuskategóriás is. Ez a lány a szegény, lakótelepi életből akart kitörni. Mindenáron. Ő vállalja azt, hogy a karácsonyt szerető család nélkül tölti, állandó, stabil pár nélkül. Elfogadta, hogy talán soha nem lehet gyereke. Cserébe látszólag gondtalan életet élhet. Egyedül.
A könyvben megemlít több hírességet, sportolót, közéleti szereplőt, akivel dolga volt, természetesen név nélkül.
Elmeséli azt is, milyen érzés volt, amikor meglegyintette a halál szele. Kiderült ugyanis, hogy az egyik kuncsaftja Aids-es. Nem tagadja a pánikot, ami úrrá lett rajta, bár szerencséjére a teszt negatív lett. Ezek természetes veszélyek az ő szakmájában.
A történet végén pár oldal erejéig kitér a Dubai kiruccanásra is, ahol teljes mértékben megalázták női mivoltában, és ahonnan félholtan tért haza. Azt mondja, ennek ellenére legközelebb is igent mondana. Ekkor jött el az a pont, amikor azt mondtam, az ilyen nőket nem is tudom sajnálni. Ilyen áron nem szeretnék meggazdagodni. De nem vagyunk egyformák.
Érdekes sztori volt, nem tudom mennyi az igazság belőle. Az tény, hogy ez egy teljesen más világ.
10/7

Nincsenek megjegyzések: