2011. december 11., vasárnap

Peter Mayle: Provence-i borbalhé

Egy amerikai milliomostól ellopják a vagyonokat érő borgyűjtemény legkülönlegesebb darabjait, amíg ő a karácsonyi ünnepeket síeléssel tölti.
Mikor feleségével hazaérkezik, megdöbbenve tapasztalja, hogy ismeretlen tettes betört a borospincéjébe és több palack ritkaságot meglovasított.
A borok természetesen biztosítva voltak. A biztosítótársaság Sam Lewitt magándetektívet bízza meg, hogy derítse fel a borok hollétét. Ha ez nem sikerül, akkor a társaságnak hatalmas összegeket kell kifizetni az eltűnt ritkaságokért.
A nyomok Franciaországba vezetnek, ahol Sam bejárja a Bordeaux-i borpincéket. A gyanú egy francia milliomosra terelődik. Samnek és csinos francia kísérőjének, Sophie-nak már csak rá kell bizonyítani a bűnösségét. Hogy a francia milliomos bizalmába férkőzzenek, kieszelik, hogy könyvet írnak az értékes borgyűjteményről.
Megmondom őszintén, nekem nem igazán tetszett ez a könyv. Semmi izgalom nem volt benne, nem nagyon tudta lekötni a figyelmemet. Egyszer el lehet olvasni, de jobbat vártam tőle. Semmi váratlan fordulat, a szereplőket sem szerettem meg igazán. Nem is nagyon tudok róla többet írni, nem hagyott bennem mély nyomokat.
10/5

Nincsenek megjegyzések: