2011. december 19., hétfő

Monika Feth: Az eperszedő

Amikor egy sorozatgyilkos megöli Carót, a lány barátnője a temetésen nyilvános bosszút esküszik, hogy elkapja a tettest. Ezzel azonnal felhívja magára a gyilkos figyelmét.
Már az elején sejteni lehetett, hogy Caro nem a megfelelő emberbe szeretett bele. Még a férfi nevét sem tudta, túl baljóslatúan titokzatos volt az egész viszony. A lány barátnőinek fogalmuk sem volt arról, hogy kivel randevúzik Caro. A tragédia pedig bekövetkezett. Jette, a híres írónő lánya elhatározza, hogy megtalálja a tettest, csakhogy arra nem is gondol, hogy a gyilkos előbb megtalálja őt.
A rendőrség is sejti, hogy az idénymunkás eperszedők között kell keresni az elkövetőt. De vajon melyikük képes ilyesmire?
Többször is a gyilkos gondolatai közé csöppenünk, az ő szemszögéből is látjuk az eseményeket.
Megmondom őszintén a címe és a borítón található leírás alapján sokkal jobbra számítottam. Szerintem többet is ki lehetett volna hozni a történetből. A karakterek sem voltak szimpatikusak, elnagyoltnak éreztem az egész történetet a szereplőkkel együtt.
Az meg egyenesen bosszantott, hogy milyen ostobák voltak a lányok. Egyszer olvasható kategória, de túl nagy izgalmakat ne várjatok.
10/5

Nincsenek megjegyzések: