2011. november 25., péntek

Tami Hoag: Az igazság álarcai

Amikor egy kegyetlen gyilkos kivégzi az egész Haas családot, a kisvárosban mindenki megdöbben. Az elkövetőt még a helyszínen elfogja a rendőrség. Mindenki megtorlást követel, épp ezért is kavar hatalmas indulatokat, amikor Carey Moore bírónő úgy dönt, hogy az esküdtszék nem szerezhet tudomást a gyanúsított, Karl Dahl korábban elkövetett bűntetteiről. Szerinte mindenkinek kijár az ártatlanság vélelme, és az esküdtek biztosan ellenszenvvel viseltetnének Karl iránt, ha tudják, hogy nem makulátlan a múltja.
A bírónő azzal, hogy meghozta ezt a döntést halálos veszélybe sodorja magát. Mit sem sejtve hazaindul a munkából, amikor a föld alatti parkolóban egy ismeretlen rátámad, és agyba-főbe veri.
Elindul a nyomozás, hogy kinek állhatott érdekében félresöpörni a bírónőt az útból. A rendőrség a két legjobb nyomozóját rendeli Carey védelmére: Sam Kovac és Nikki Liska mindent megtesz, hogy a bírónőt ne érjék incidensek. Carey helyzete nem könnyű, nem elég, hogy maga ellen fordította a közvéleményt, férjével is egyre inkább elhidegülnek egymástól. Már csak a kislányuk tartja össze a házasságukat.
Az események hirtelen fordulatot vesznek, amikor Karl Dahl, a hármas gyilkossággal gyanúsított férfi megszökik az előzetesből. Hiába a rendőri óvintézkedések hada, a bírónőt elrabolják.
Az idő pedig rohamosan fogy: meg kell találni a gyilkost, aki talán nem is az, akinek látszik.
Ez volt az első regény, amit Tami Hoagtól olvastam, és nagyon tetszett a stílusa. Sok féle karaktert felvonultatott, bár néha bosszantott Carey viselkedése.
Tetszett, hogy nem volt egyértelmű, ki támadhatott a bírónőre, több emberre is gyanakodtam. Tele volt váratlan eseményekkel, tényleg izgalmas volt.

10/10

Nincsenek megjegyzések: