2011. november 25., péntek

Danielle Steel: Nővérek

A történet egy családról szól, ahol a négy lánytestvér nagyon különböző karakter. Messzire sodorta őket az élet egymástól. Annie festőművészként keresi a kenyerét Firenzében, Candy elismert világhírű szupermodell, Tammy sikeres tv producer Hollywoodban, Sabrina pedig ügyvédként praktizál New Yorkban.
Ilyen életvitel mellett szinte lehetetlen összehozni, hogy mindenki egy időben legyen egy helyen. De a július negyedike kivétel ez alól. Évek óta hagyomány, hogy ilyenkor összejön a család és a szüleikkel ünneplik a Függetlenség Napját.
Csakhogy az idei ünnepet és a családi idillt szétzúzza egy szörnyű tragédia. Annie az édesanyjával vásárolni indul a közeli szupermarketbe, amikor tömegbaleset történik az autópályán. Az anya azonnal meghal, Annie életéért pedig küzdenek az orvosok. A lányok és édesapjuk fel sem fogják a tragédiát, mindenki sokkot kap. Amikor Annie felébred, kiderül, hogy a baleset miatt örökre elveszítette a látását. De hogyan közöljenek egy ilyen hírt a testvérek? Hiszen Annie festőművész. A látása nélkül soha többé nem alkothat.
A másik három testvér hosszas tanakodás után úgy dönt, hogy egy évre bérelnek egy hatalmas házat, összeköltöznek és együttes erővel ápolják Annie-t. De mit szól mindehhez a lány? Ráadásul még azt sem tudja, hogy olasz barátja, amint megtudta, hogy megvakult, szakított vele.
Hogyan lehet ennyi tragédiát feldolgozni? Sikerülhet-e a lányoknak az újrakezdés? Mi lesz a karrierjükkel? Sok kérdés merülhet fel, de a regény mindenre választ ad.
16-17 éves koromban faltam Danielle Steel könyveit. Ma már azt mondom, elég egyszerű, egy sémára épül az összes. Irritál, hogy mindenki csodálatos, gazdag, sikeres a szakmájában és hatalmas házakban lakik.... Tini koromban mindez még elvarázsolt, ma már nem hiteles. Ez a könyv is az egyszer olvasható kategóriába tartozik, nincsenek benne extra gondolatok, nem igazán kell gondolkodni a történeten. A végén úgyis mindenki elnyeri méltó jutalmát.
10/6

Nincsenek megjegyzések: