2011. október 10., hétfő

Karen Rose: Gyilkolj értem

A trilógia 1. és 2. kötete után alig vártam, hogy sor kerüljön a 3. részre.
A szereplők régi ismerősként bukkanak fel a könyv lapjain. Susannah Vartanian nehéz elhatározásra jut: úgy dönt, hogy akár ügyészi karrierjét is kockára téve nyilvánosság elé áll, és elmondja országnak-világnak, hogy fiatal korában ő is áldozatává vált a város gazdag kölykeinek, akik tinilányokat erőszakoltak meg. A dolog pikantériája, hogy Susannah elmebeteg bátyja, a sorozatgyilkos Simon volt az egyik ötletgazda. A nő mindmáig nem tudta túltenni magát a borzalmas eseményeken.
Eközben a rendőrség rábukkan egy titkos bunkerre, amely egy gyermekpornóval kereskedő banda főhadiszállása. A tapasztalt nyomozókat is sokkolja a helyszínen talált öt fiatal lány holtteste. Itt bukkannak rá Alex Fallon eltűnt unokatestvérére, aki túlélte a szörnyű megpróbáltatásokat. Lassan minden apró részlet a helyére kerül és szörnyű dologra döbbenek rá a nyomozóhatóság emberei: a lányokat nem csak árulták gazdag ügyfeleknek, hanem éheztették és verték is őket. A banda tagjai olyan megbecsült emberek, mint pl. a város háziorvosa, vagy a seriff.
Hamarosan Susannah is rádöbben, hogy az élete komoly veszélyben forog. Luke Papadopolus ügynök megfogadja, hogy megvédi a nőt, de a gyilkosok megtalálják a módot, hogy Susannah életére törjenek. De miért akarják megölni? Ki a titokzatos Darcy, akit Susannah a barátnőjének hitt és akit évekkel korábban kegyetlenül kivégeztek?
Kik állnak az internetes chatszobák álnevei mögött és hány kislánynak kell még eltűnni, majd meghalni? Már senki nem az, akinek látszik, mindenki gyanús.
Természetesen két gyilkosság között Susannah és Luke egymásra talál. De élhet e még normális életet a nő, azok után, amiken keresztülment? És ez még csak a kezdet.... Valaki szörnyű sorsot szán a nőnek, mindenáron véghez akarja vinni tettét, mert gyűlölete mindennél erősebb...
Nagyon tetszett, szinte minden oldal meglepetéseket tartogatott. Tele volt váratlan fordulatokkal, ugyanakkor gyomorforgató részletekkel is. A gyermekpornós részek nagyon durvák voltak, de a szerelmi jelenetek tompítottak kicsit a sok kegyetlenségen. Biztos vagyok benne, hogy el fogom még olvasni a trilógia mindhárom kötetét és alig várom Karen Rose újabb könyveit.
10/10

Nincsenek megjegyzések: