2011. szeptember 17., szombat

Nora Roberts: Biztonságos kikötő

Dr. Miranda Jones épp egy előadásáról érkezik haza, amikor egy férfi késsel rátámad Maine-i otthona előtt. A támadó nem bántja a nőt, csak a táskáját rabolja el és kiszúrja a kocsi kerekeit. Mirandát felkavarja az eset, de nincs sok ideje ezen gondolkodni, mert édesanyja Olaszországba hívja.
Igazolnia kell egy híres kurtizánról készült középkori bronzszobor hitelességét. Anyja egy laboratóriumot vezet itt, míg Miranda és bátyja otthon Amerikában a család művészeti galériáját igazgatja. A Sötét hölgyként elhíresült szobor azonban csaknem romba dönti Miranda karrierjét. Most itt a lehetőség, hogy bizonyítsa szakmai tudását rideg anyjának. A doktornő minden kétséget kizáróan eredetinek ítéli a szobrot, amit persze minden média világgá kürtöl. Csakhogy időközben megállapítják, hogy a szobor ügyes másolat. Így Miranda hatalmas szégyenbe kerül, szaktekintélye megkérdőjeleződik, csakúgy mint anyja híres laboratóriuma. A dühös anya azonnal hazaparancsolja a lányt. Ekkor ismerkedik meg Dr. Jones a félelmetesen jóképű Ryan Boldarival, aki szintén galéria tulajdonos és üzleti ügyben érkezik a Jones-galériába.
Miranda még csak nem sejti, hogy a férfi egyáltalán nem az, akinek látszik. Híres műkincstolvaj, aki szintén a Sötét hölgyre feni a fogát. Miranda kénytelen összefogni Boldarival, és az igazság nyomába erednek. A nő meg van győződve róla, hogy ő az eredeti szobrot azonosította, de azt ellopták és egy másolatot csempésztek a helyére, hogy őt lejárassák.
De amint a dolgok mélyére ásnak, egyre több szerencsétlenség történik, és sorra halnak meg azok, akiknek köze volt a szoborhoz. Talán a Sötét hölgy így akarja tudtukra hozni, hogy nem óhajtja felfedni titkát? És ki az, aki a háttérben a szálakat mozgatja?
Persze nem meglepő, hogy a két vonzó ember között a közös munka során fellobbanak az érzelmek is.
Nekem kicsit sok volt az erotikus rész, de ezt leszámítva jó kis könyv volt. Érdekesek voltak a vizsgálati módszerek, látszik, hogy az író utánajárt a témának.
10/8

Nincsenek megjegyzések: