2011. szeptember 22., csütörtök

Karen Rose: Sikíts értem

A trilógia második kötetében Daniel Vartanian ügynök életével és családjával ismerkedünk meg. A férfi megfogadja, hogy elkapja Dutton várost félelemben tartó sorozatgyilkost, aki egy 13 évvel korábbi gyilkosságot másol.
Amikor Daniel először találkozik Alex Fallonnal, szíven üti a hasonlóság, ugyanis Alex ikertestvére volt az első áldozat 13 évvel ezelőtt.
A gyilkost akkor rövid időn belül elfogták, azóta is börtönbüntetését tölti. A nő eredetileg csak unokanővére eltűnését akarta bejelenteni, de aztán ő is bekapcsolódik a nyomozásba. Egyre szorosabb szál alakul ki közte és a jóképű Vartanian ügynök között.
A férfi halott bátyjáról, Simonról is egyre több sötét titok lát napvilágot. Amikor Daniel a testvére hagyatékában egy dobozt talál, tele szörnyű fényképekkel, még nem is sejti, hogy ez az egész ügy a családját is mélyen érinti.
Kiderül, hogy Simon és a bandája, akik ma a város legtekintélyesebb polgárai, fiatal lányokat kábítottak el és megerőszakolták őket. Többek között Daniel húgát, Susannaht is. Fény derül Daniel apja, a köztiszteletben álló Vartanian bíró túlkapásaira, Simon gonosz tetteire, aki még a saját szüleit is megölte. Daniel és Susannah az évek alatt nagyon eltávolodtak egymástól, különböző félreértések miatt. Most itt az idő az összefogásra, hiszen a családjukban rajtuk kívül mindenki halott.
Mindeközben a gyilkosságok folytatódnak és sorban halnak meg a régi titkos banda tagjai is. Olyan emberekről derül ki, hogy zaklatók voltak, akikről senki sem gondolná.
De ki a gyilkos? És miért utánozza a régmúlt szörnyű eseményeit?
Ez a rész is legalább olyan izgalmas volt mint az első. Tele volt váratlan fordulatokkal, a szereplők is emberi karakterek. Egy pillanatig sem volt unalmas, alig vártam, hogy mindenre fény derüljön, közben viszont sajnáltam, hogy a végére értem.
10/10

Nincsenek megjegyzések: