2011. augusztus 30., kedd

Karin Slaughter: Sikoly

A Nadragulya és a Sebek után alig vártam, hogy újabb izgalmas könyvét olvashassam az írónőnek.
A főszereplők az előző regényekben megismert Sara Linton doktornő és exférje Jeffrey Tolliver rendőrfőnök. A helyszín pedig ismét a kisvárosi Heartsdale, ahol öngyilkosság történt. Egy fiatal főiskolás leugrott egy erdőszéli hídról. Miközben a doktornő a halottszemlét végzi, testvére eltűnik az erdőben.
A nőt súlyos támadás éri, vérbe fagyva találnak rá nem messze az öngyilkosság helyszínétől. Vagy nem is önkezével vetett véget életének a fiatal férfi? Sara Linton ugyanis több erőszakosságra utaló jelet fedez fel a holttesten. Aztán nem kell sokat várni a következő furcsa halálesetre sem. Egyre inkább fokozódik a gyanú, hogy a fiatalokat valaki meggyilkolja. Ráadásul a gyanú árnyéka Lena Adams egykori nyomozóra is rávetül, aki mostanság elég furcsa alakkal randizik.
Nagyon tetszett a sztori, mert a legváratlanabb pillanatokban történt újabb és újabb izgalmas esemény. A szereplők régi ismerősként térnek vissza a könyv lapjain. Lebilincselő a történet, ajánlom a figyelmetekbe Karin Slaughter könyveit.
10/10

Nincsenek megjegyzések: