2011. augusztus 30., kedd

Karin Slaughter: Kín

Ez a történet picit más mint amit Slaughtertől megszokhattunk, ugyanis két idősíkon mozog. A jelenben és 12 évvel korábban.
Ez a reggel is ugyan úgy indul a rendőrségen, ahogy szokott. Mindenki a kávéját szürcsölgeti, amikor két furcsa figura Jeffrey Tolliver rendőrfőnököt keresi. A rendőrség épülete pillanatok alatt vérfürdővé válik, amikor a két ámokfutó tüzelni kezd mindenre és mindenkire aki csak él és mozog. Több halott fekszik a földön, és Tolliver rendőrfőnök is nagyon súlyosan megsérült. Szerencséjére pont az épületben tartózkodott egykori felesége is, Dr. Sara Linton. Ő próbálja életben tartani a férfit.
Lena Adams-nek most az egyszer szerencséje volt, hogy elkésett a munkából. A lány-aki újra munkába állt rendőrként- így megúszta a túszejtős akciót. De ki lehet a két fiatal férfi és miért akarnak bosszút állni Jeffreyn?
Erre is választ kapunk, amikor visszaugrunk az időben pontosan 12 évet. Az ifjú Sara és Jeffrey egy önfeledt tengerparti kirándulásra indul, de egy kis kitérőt tesznek Jeffrey szülővárosában is, ahol furcsa dolgok történnek. Itt indul el minden, ami a két férfit ámokfutásra ösztönzi 12 évvel később. Sötét titkokra derül fény, semmi nem az, aminek látszik. Izgulhatunk a rendőrfőnök életéért és Lenáért is, aki önfeláldozóan mentősnek álcázva jut be a véres tetthelyre, hogy a még életben lévő túszokat megmentse.
Ez a regény is tetszett, de valahogy mégsem annyira mint a többi. Valami hiányzott belőle, de ettől függetlenül jó volt. Kicsit idegesített a visszaugrálás az időben, de a végére egy izgalmas sztori kerekedett ki belőle.
10/8

Nincsenek megjegyzések: