2011. július 20., szerda

Sandra Gulland: A Napkirály szeretője

A 17. századi Franciaországban vagyunk, a Napkirály udvarában. A főszereplő Petite egy okos, értelmes kislány, aki imádja a lovakat. Különleges képessége van, akár a legvadabb lovat is megzabolázza. Amikor édesapja váratlanul meghal, a család élete teljesen megváltozik.
Petite bátyja az udvarhoz kerül, édesanyja pedig újra férjhez megy, és elköltöznek az új apa házába. Gyorsan véget ér a gondtalan gyermekkor, ráadásul Petite váratlanul a királyi udvarba kerül.
Itt minden pompa és csillogás, a fiatal lány még életében nem látott ehhez foghatót. Lajos sógornője mellé kerül udvarhölgynek. Gyorsan beletanul a szerepébe, kiválóan végzi feladatát. Egy napon azonban megakad az ifjú király tekintete a fiatal lányon. Izgalmas fejezetek következnek, láthatjuk, mint kerül egyre szorosabb, bizalmasabb kapcsolatba a király Petite-vel. Tanúi leszünk egy szerelem kibontakozásának. Izgulhatunk a szerelmesekért, nehogy a titkuk kiderüljön, hiszen időközben a királyné is gyermeket vár Lajostól.
A regény több év történetét öleli fel, Petite gyermekkorától egészen a haláláig. Nekem nagyon tetszett ez a könyv. Részletesen bemutatja a 17. századi francia udvart, a bálokat, szokásokat, a korabeli divatot. Végig lekötött, sokszínűek voltak a szereplők is. Ráadásul a történelem a szívem csücske, ezért is ajánlom jó szívvel a könyvet nektek!
10/10

Nincsenek megjegyzések: