2011. július 12., kedd

Nora Roberts: A smaragd nyakék legendája

A történet négy lányról szól, akik testvérek. A Calhoun lányok egytől egyig gyönyörűek, de hogy is lehetne ez másként egy szerelmes regényben?
Az első kötet Catherine és Amanda történetét foglalja magába. A lányok nagynénjükkel élnek együtt egy hatalmas, ódon házban, amely lassan megadja magát az időnek. Rengeteg pénz kellene a felújításra, de a lányok és néni ezt nem tudják megvalósítani. Egy napon a gazdag örökös, III. Trenton St. James érkezik a városba. Ő a híres St. James szállodalánc feje, és épp a gyönyörű tengerparti Calhoun-házat szemelte ki a cége legújabb szállodájának. A vadóc autószerelőként dolgozó Catherine-nek első pillantásra ellenszenves a piperkőc férfi. Persze rögtön izzik köztük a levegő, már az elején tudni lehet, hogy össze fognak jönni.
A történet még inkább bonyolódik, néha visszaugrunk az időben, egészen Calhoun dédnagyanyáig, aki a házban lett öngyilkos. A toronyszobából vetette magát a mélybe szerelmi bánatában. Csodálatos smaragdnyakéke pedig szőrén szálán eltűnt. Vajon igaz a legenda? Létezik egyáltalán az ékszer?
Miközben a lányok azon fáradoznak, hogy felleljék a nyakéket, addig az okos Amandára is rátalál a szerelem Sloan O'Riley személyében. Nem részletezném a kapcsolat kialakulását: a már megszokott történet következik, a mérhetetlen ellenszenv hirtelen égő vágyba csap át.
A következő kötetekben pedig a többi Calhoun lánnyal ismerkedhetünk meg.
Néha volt egy-egy csavar a történetben, de semmi extra. Tipikus kiszámítható romantikus regény, az olvasása közben nem kell sokat gondolkodni. Nálam az egyszer olvasható kategóriába esik. Kicsit unalmasnak találom már, hogy a női szereplők egytől-egyig modell alkatú szépségek, a férfiak megjelenése pedig a görög istenekével vetekszik. Senkin nincs egy apró hiba sem. Aztán pár hét múlva pedig jöhet az esküvő és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.
Nos az életben sajnos nem így van...
10/6

Nincsenek megjegyzések: