2011. július 19., kedd

Nora Roberts: A smaragd nyakék felragyog

Ez a kötet a smaragd nyakék trilógia második része. Most a másik két lánytestvér életébe nyerhetünk bepillantást.
Max Quartermain történész professzort egy titokzatos férfi bérli fel, hogy derítsen ki mindent a Calhoun-nyakékről. Amikor Max rájön, hogy a férfi akár gyilkolni is képes az ékszerért, menekülni próbál. Kis híján vízbe fullad, de Lilah Calhoun megtalálja a partra vetett, eszméletlen férfit. Persze ahogy az a szerelmes regényekben lenni szokott, azonnal szikra lobban közöttük, és már sejthetjük, hogy újabb álompár talált egymásra.
Időközben a Calhoun villa épül-szépül, ugyanis egyik szárnyából szállodát varázsol Catherine férje, a szállodalánc tulajdonos Trenton St. James.
Lilah hazaviszi a megmentett férfit, aki beszáll a kutatásba. Mindenáron ki akarják deríteni, hogy ki akar az életükre törni. A nyakék időközben előkerült, végig az ódon ház falai között rejtőzködött.
Már csak a negyedik lánynak nincs párja, de ez sem marad sokáig így. A színre lép ugyanis Holt Bradford az egykori rendőr, aki azonnal elvarázsolja Suzannát.
Nem mondanám, hogy rossz volt, de olyan kis egyszerű történet. Ne várjatok tőle semmi eget rengetőt. Előre kiszámítható, hogy mikor mi következik.
10/6

Nincsenek megjegyzések: