2011. július 19., kedd

Cédric Bannel: A nyolcadik csapás

A címe alapján egyáltalán nem ilyen történetre számítottam. Inkább amolyan Robin Cook-os orvosi krimire, mint pl. a Méreg, ahol hasonló volt a téma. Ott egy kisgyerek halt meg a marhahúsos hamburgertől.
Ez a történet pedig inkább CIA-s nyomozás, felderítés. Angliában elkezd terjedni az emberek között a kergemarhakór. A halálozási arány 100%. Ha ez kitudódik, biztosan tömeghisztéria tör ki.
Ráadásul egy titokzatos csapat megöli a professzort, aki a kór ellenszerén dolgozik. Már épp megtalálja csapatával az antivírust, amikor a könyörtelen brigád lecsap, és mindenkit megöl, aki a laboratóriumban dolgozott, sőt azok családjait is.
Egy régi CIA-s ügynök kis csapatot állít össze, hogy megtudják, ki ölte meg a professzort és megtalálják a szert. De az idő szorít, hiszen az emberek tömegesen halnak meg a kórházakban. Már nem lehet sokáig titkolni a katasztrófát. Ráadásul kiderül, hogy a csapat egyetlen nő tagjában is lappang a halálos kór.
Versenyfutás kezdődik az idővel, hiszen nagy a tét. Több millió emberre várhat pusztulás, ha nem találják meg a szérum receptjét.
Mindent összevetve nem volt rossz könyv, csak nem erre számítottam. De szerintem nem csalódtok, ha elolvassátok. Ráadásul egy szerelmi szál is kibontakozik, és nem a szokásos happy enddel végződik a történet.
10/7

Nincsenek megjegyzések: