2011. május 4., szerda

Patricia Cornwell: Ragadozó

Ebben a történetben ismét régi ismerősök bukkannak fel. A főszereplő, Dr. Kay Scarpetta szabadúszóként dolgozik a Floridai Törvényszéki Akadémián, ahol furcsa esetekkel kerül szembe. Négy ember tűnt el nyomtalanul.
Eközben Benton mint profilozó egy pszichopatát vizsgál a börtönben. Különleges kutatással próbálják kimutatni, hogy valóban van-e elváltozás a sorozatgyilkosok agyában. Vajon fel lehet térképezni, hogy mi felel az agyban azért, ha valaki kegyetlenül gyilkolni kezd? A vizsgálatok alatt a férfi furcsa információkat csepegtet Bentonnak, amiből arra lehet következtetni, hogy további gyilkosságok fognak történni.
Mindeközben egy nőt holtan találnak az ágyában, a feje teljes felismerhetetlenségig szétroncsolt.
Mindenkiben ott motoszkál a kérdés, vajon az eltűntek még életben vannak, vagy ők is egy kegyetlen pszichopata markába kerültek?
Nem volt rossz ez a könyv, de valami mégis hiányzott belőle. Néha összefüggéstelennek éreztem, többször is újra kellett olvasnom egy-egy oldalt. Sokkal jobban tetszettek azok a "Scarpettás" történetek, ahol még együtt dolgozott a csapat: Scarpetta mint Richmond vezető orvosszakértője, Benton az FBI-nál, Marino mint rendőrnyomozó, Lucy pedig az informatikai zseni. De aki Cornwell rajongó, az ezt a kötetet se hagyja ki!
10/7

2 megjegyzés:

Ádám írta...

Örülök, hogy van aki olvassa a kezdő Scarpetta-trilógia utáni részeket is. Lassan nekem sem árt követni a doktornő útját:)

Anheszenamon írta...

Szerintem csalódni nem fogsz, de az első részek nekem jobban tetszettek.