2011. május 30., hétfő

Barbara Wood: Haragos istenek

Mark Davison régész különleges megbízatást kap egy titokzatos öreg úriembertől. Egy naplót nyújt át neki, melyben egy eltűnt régész ír egyiptomi ásatásáról, ahonnan nem sokkal később ő és egész csapata szőrén-szálán eltűnt.
Mark hatalmas lehetőségnek tartja a kutatást, hiszen a cél megtalálni a híres eretnek fáraó, Ehnaton sírját. Egy kis csapattal Egyiptomba utazik, ahol megkezdődik a naplóban leírt nyomok felkutatása és vele együtt a lidércnyomás is.
A fáraó sírját őrző démonok elkezdik szedni áldozataikat, hiszen senki sem bolygathatja meg a nagy uralkodó végső nyughelyét. A táborban szörnyű halálesetek történnek. A csapat tagjai sorra halnak meg, elképzelhetetlen kínok között, ahogy az az átokban is le volt írva.
Mark nem akar hinni a babonákban, pedig társai egyre jobban rettegnek, többen köztük már hallucinációkkal is küzdenek.
Vajon véget ér a szörnyű kaland, vagy mind odavesznek a sivatagban?
Tetszett a történet, mivel nagy Egyiptom imádó vagyok. Igaz, tele volt misztikus történésekkel, de egy kis történelmi információt is szolgáltat azoknak, akik esetleg nem tudják, hogy ki is volt Ehnaton, Nefertiti férje és milyen rendhagyó intézkedéseket vezetett be az országában.
Ajánlom azoknak, akik szeretik a történelmet és azoknak is, akik az izgalmas kalandregényeket.
10/8

Nincsenek megjegyzések: