2011. március 19., szombat

Stephenie Meyer: Hajnalhasadás

Elérkeztünk a vámpír történet negyedik, és egyben utolsó részéhez.
Bella és Edward immáron házas és éppen nászútjukat töltik egy gyönyörű lakatlan szigeten. Időközben Jacob is megbarátkozott ősi ellenségeivel, így az élet tökéletesnek tűnik.
Kiderül, Bella babát vár. A lány boldogsága határtalan, nem úgy Edwardé. Ő aggódik a szerelme miatt, hiszen milyen lény foganhatott egy vámpír és egy ember szerelméből?
Úgy tűnik Edward aggodalma nem alaptalan. A magzat hihetetlenül gyorsan fejlődik, veszélyeztetve ezzel Bella életét. Ő viszont elhatározza, hogy az élete árán is megszüli. Eközben persze mindvégig könyörög a férjének, hogy változtassa már át vámpírrá. Edward azonban még mindig ellenáll. Mit szólnának Bella szülei? Hiszen nem is sejtik, hogy lányuk egy "szörnyeteghez" ment feleségül. Bár Charlie talán mégis sejt valamit, de ő inkább a boldog tudatlanságot választja.
Mikor megindul a szülés, felgyorsulnak az események.
Bella csak a gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönheti, hogy nem hal meg. Sőt maga is vámpírrá alakul. Így aztán végig kísérhetjük, hogyan ismerkedik új létével és hogyan alakul a további kapcsolata Jacobbal.
Megmondom őszintén nekem ez a rész már nem hiányzott. Túl sok volt. Az egész terhesség és a szülés, a gyönyörű vámpír gyerek, aki kétszer olyan gyorsan fejlődik mint egy ember, hát kicsit elrontotta számomra a történetet.
Az Alkonyat nagyon megfogott, elolvasnám még egyszer, de a többi már nem kellett volna. Nem tudták felülmúlni az első részt.
10/6

1 megjegyzés:

Eszti írta...

Egyetértek. Az első rész még ötletes volt, izgalmas és romantikus, tökéletes szórakoztató irodalom, de a második résztől egyre csökkent a színvonal. Én azon akadtam ki leginkább hogy a kislány és Jacob... fujj :D